Hozzávalók:
Ø egy tányér magozott meggy
Ø 5 tojás
Ø 5 evőkanál víz
Ø 10 evőkanál liszt
Ø 10 evőkanál édesítőszer + egy kevés (kb. 4-5 evőkanál) a meggyre, ha friss meggyből készül
Ø 3/4 csomag sütőpor
Elkészítés:
Az 5 tojás fehérjét a vízzel félig felverem, aztán belekavarom a 10 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verem. Majd óvatosan belekavarom az 5 tojás sárgáját, végül a liszttel elkavart sütőport.
Zsírozott- lisztezett tepsibe öntöm és megszórom magozott meggyel, majd megsütöm.
Megjegyzem, hogy ha friss meggyből készül jó, ha az el nem fogyasztott süteményt hűtőszekrényben tároljuk, mert így kevesebb az esélye, hogy a tészta a meggytől zöldes színt kapjon.