Hozzávalók:
Ø egy tányér magozott meggy
Ø 4 db tojás
Ø 18 evőkanál édesítőszer + egy kevés a meggyre, ha friss meggyből készül
Ø 22 dkg margarin
Ø 27 evőkanál tej
Ø 28 evőkanál liszt
Ø 2 evőkanál kakaópor
Ø 1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
Habosra keverem a 4 tojássárgáját a 18 evőkanál édesítőszerrel és a 22 dkg margarinnal. Hozzáadom a 27 evőkanál tejet, a 28 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverem a masszához.
Felét zsírozott- lisztezett tepsibe öntöm, majd a kimagozott meggyel megszórom. Ha friss meggyből készül, érdemes előtte a kimagozott meggyre édesítőszert szórni és egy kicsit megforgatva így hagyni, hogy ne legyen túl savanyú.
A tésztamassza másik felébe belekavarom a kakaóport és így öntöm a tepsiben lévőre.
Mikor megsült, a tetejére én diabetikus tejcsokoládét reszeltem.
Megjegyzés: a meggy miatt kicsit sületlen érzetünk lehet de ez nem ront az ízvilágán.