Hozzávalók:
→6 tojás
→
→
→
→10 dkg + 15 evőkanál édesítőszer
→12 evőkanál liszt
→1 csomag sütőpor
→1 csomag vanília ízű pudingpor
→3 csomag zselatin
→15dkg margarin
→25 dkg túró
Elkészítés:
Tészta:
A 6 tojás fehérjét 6 evőkanál vízzel félig felverem, aztán belekavarok 12 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verem. Majd óvatosan belekavarom a 6 tojás sárgáját, végül a liszttel elkavart sütőport.
Zsírozott- lisztezett tepsiben sütöm.
Krém:
Ha kihűlt, összekeverem 15 dkg margarinnal kikevert 10 dkg édesítőszerrel, majd 25 dkg túrót keverek bele.
A piskótára kenem, szeletelt barackkal kirakom.
Tetejére:
Majd hűtöm.
Akkor öntöm a tésztára, mikor már kezd dermedni. Aztán a hűtőben teljes dermedésig pihentetem.
Megjegyzés: Én kihagytam a vaníliapuding-krémet, így omlósabb lett a tészta. Gumibarack befőttet használtam és erdei gyümölcs ízű szörppel készítettem el a zselatint.