Hozzávalók:

6 tojás

4,5 dl + 6 evőkanál víz

4,5 dl szörp (tetszés szerint)

3 dl tej

10 dkg + 15 evőkanál édesítőszer

12 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vanília ízű pudingpor

3 csomag zselatin

15dkg margarin

25 dkg túró

 

Elkészítés:

 

Tészta:

A 6 tojás fehérjét 6 evőkanál vízzel félig felverem, aztán belekavarok 12 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verem. Majd óvatosan belekavarom a 6 tojás sárgáját, végül a liszttel elkavart sütőport.

Zsírozott- lisztezett tepsiben sütöm.

Krém:

3 dl tejből és egy vanília pudingból 3 evőkanál cukorral krémet főzünk.

Ha kihűlt, összekeverem 15 dkg margarinnal kikevert 10 dkg édesítőszerrel, majd 25 dkg túrót keverek bele.

A piskótára kenem, szeletelt barackkal kirakom.

Tetejére:

4,5 dl vizet, 4,5 dl szörppel összekeverek és fölteszem főni. Mielőtt felfőne, lassan belekavarom a zselatint és folyamatos keverés mellett teljesen felfőzöm.

Majd hűtöm.

Akkor öntöm a tésztára, mikor már kezd dermedni. Aztán a hűtőben teljes dermedésig pihentetem.

 

Megjegyzés: Én kihagytam a vaníliapuding-krémet, így omlósabb lett a tészta. Gumibarack befőttet használtam és erdei gyümölcs ízű szörppel készítettem el a zselatint.

Szerző: Dölfike  2010.07.20. 09:37 Szólj hozzá!

Címkék: túró zselatin barack 6 tojásos vanilia pudingos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr292162930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása