Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás, 6 ek. édesítőszer,
A krémhez:
2 cs. tejszín ízű pudingpor,
A csokimázhoz:
10 dkg Édesítőszer, 3 ek. margarin, 1 ek. tej, 2 púpozott ek. csokoládépuding-por, 1 ek. kakaópor
Elkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibélelem, a sütőt 180 °C- ra előmelegítem.
A tésztához a tojásfehérjét habbá verem. a sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom az olajat , a lisztet, a sütőport, a kakaóport és végül a tojáshabot. Tepsibe simítom és a sütőben megsütöm.
A krémhez a pudingport megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni, a margarint simára keverem a porcukorral, összedolgozom a pudinggal. a krémet elfelezem, egyik felébe beledolgozom a kakaót, a másikba a kávét.
a kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom. Az egyik lapra rákenem a kávés krémet, ráteszem a másik lapot és rásimítom a kakaós krémet.
a mázhoz a porcukrot, a margarint, a tejet, a puding- és a kakaóport is lábosba teszem, gőz fölött összeolvasztom és azonnal a krém tetejére kenem. Gyorsan szárad. a süteményt szeletelve kínálom, akár kávészemekkel is díszíthetjük.
Tipp:
A tészta hozzávalóit elfeleztem és külön- külön sütöttem meg.
A tetejére nem ezt a mázat készítettem, hanem egy ¾ tábla étcsokoládét felolvasztottam 1 EK. Étolajjal, és ezt kentem a süteményre.