Hozzávalók:
Ø Gyümölcs (pl. földieper)
Ø 4 tojás
Ø 3 evőkanál víz
Ø
Ø 6 evőkanál liszt
Ø 8 evőkanál édesítőszer
Ø 5 dkg margarin
Ø kevés sütőpor
Ø 1/2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
Tetejére:
Ø
Ø
Ø 1 csomag zselatin
(Vagy egyszerűen elkészítünk egy csomag gyümölcskocsonyaport.)
Elkészítés:
Tészta:
A 4 tojás fehérjét a vízzel félig felverem, aztán belekavarom a 6 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verem. Majd óvatosan belekavarom a 4 tojás sárgáját, végül a liszttel elkavart sütőport.
Zsírozott- lisztezett gyümölcs tortaformába öntve megsütöm.
Krém:
A fél csomag pudingport
Tetejére:
A vizet a szörppel összekeverem és fölteszem főni. Mielőtt felfőne, lassan belekavarom a zselatint és folyamatos keverés mellett teljesen felfőzöm.
Majd hűtöm.
Akkor öntöm a tésztára, mikor már kezd dermedni. Aztán a hűtőben teljes dermedésig pihentetem.
Bármilyen gyümölcsvariációval készíthető és ennek megfelelően a krémhez használt