Hozzávalók (összesítve):
4 db tojás
4 evőkanál víz
8 evőkanál lisz
8 evőkanál + 80 g édesítőszer
1 csomag sütőpor
barack vagy szamóca lekvár
250 g tehéntúró
Pár csepp vanília aroma
Kb. 4 felezett barack (befőtt)- /Én a gumibarack befőttel készítem/
fél dl befőttlé
Elkészítés:
A 4 tojás fehérjét a vízzel félig felverem, aztán belekavarom a 8 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verem. Majd óvatosan belekavarom a 4 tojás sárgáját, végül a liszttel elkavart sütőport.
A sütőből kivéve a tésztát a tepsiből zsírpapírra borítom, megkenem baracklekvárral és a papír segítségével még melegen feltekerem, majd hűlni hagyom.
Fóliával kibélelek egy őzgerinc formát, a kihűlt piskótatekercset 20-22 szeletre vágom: 5 szelettel a forma alját, 4-5;4-5 szelettel a forma egyik és másik oldalát és 1-1 szelettel a végeit kibélelem.
A túrót áttöröm, hozzáadom a 80 g édesítőt, a vanília aromát. A befőttlében elkeverem, és teljesen oldódásig melegítem a zselatint, és a túróhoz keverem. A tejszínt kemény habbá verem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a túrókrémhez.
A krém felét a piskótabélésbe simítom, aztán a felezett barackokat, KEREK FELÉVEL LEFELÉ (!) belenyomkodom. Rásimítom a maradék krémet, megrakom a tetejét a maradék 5 szelet piskótával, fóliával betakarom, és egy kicsit meg is nyomkodom.
2-3 órára hűtőben pihentetem.
Tálaláskor lebontom róla a fóliát, hosszúkás, lapos tálra (tálcára) borítom, majd teljesen megszabadítom a fóliától.
Nem túl vékonyan szeletelem.