Hozzávalók (összesítve):

¨      6 db tojás

¨      23 dkg + 6 evőkanál édesítőszer

¨      6 evőkanál liszt

¨      4 evőkanál keserű kakaópor

¨      30 dkg margarin

¨      3 dl tej

¨      50 dkg fagyasztott gesztenyemassza

¨      6 dl HULALA habtejszín

¨      1 csomag (49g) vaníliaízű pudingpor

¨      1 csomag habfixáló

¨      1/2 csomag sütőpor

 

 

ELKÉSZÍTÉS:    

Tészta:

A 6 tojás sárgáját, 6 evőkanál édesítőszerrel habosra keverem.

10 dkg margarint olvasztok, épp csak hogy ne legyen meleg, és belecsurgatom, még ezzel tovább keverem. A lisztet a fél csomag sütőporral és 2 evőkanál kakaóval összeforgatom. Majd óvatosan összeadom a masszával. A keményre vert tojásfehérjét, két részletben hozzáadom.

Margarinozott- lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütöm.

 

Krém:

A vaníliapudingot a 3dl tejben, 10 dkg édesítőszerrel ízesítve sűrűre főzöm, majd hűlni hagyom. 20 dkg puha margarint először magában, majd 13 dkg édesítőszerrel habosra keverem.

A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozom, a margarinhoz keverem, a hideg pudinggal együtt.

Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenem.

 

Hab:

A tejszínt kemény habbá verem, a vége felé először a habfixálót, majd 1 evőkanál édesítőszert szórok bele.

Egyenletesen a gesztenyekrémre simítom.

 

Tetejére 2 evőkanál kakaóport szitálok és rövid időre hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor célszerű forró vízbe mártott késsel kockára szeletelni.

Szerző: Dölfike  2010.06.30. 18:16 Szólj hozzá!

Címkék: gesztenyés 6 tojásos hulala tejszín vanilia pudingos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr402121369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása