Hozzávalók (összesítve):
¨ 6 db tojás
¨ 23 dkg + 6 evőkanál édesítőszer
¨ 6 evőkanál liszt
¨ 4 evőkanál keserű kakaópor
¨ 30 dkg margarin
¨
¨ 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
¨
¨ 1 csomag (49g) vaníliaízű pudingpor
¨ 1 csomag habfixáló
¨ 1/2 csomag sütőpor
ELKÉSZÍTÉS:
Tészta:
A 6 tojás sárgáját, 6 evőkanál édesítőszerrel habosra keverem.
10 dkg margarint olvasztok, épp csak hogy ne legyen meleg, és belecsurgatom, még ezzel tovább keverem. A lisztet a fél csomag sütőporral és 2 evőkanál kakaóval összeforgatom. Majd óvatosan összeadom a masszával. A keményre vert tojásfehérjét, két részletben hozzáadom.
Margarinozott- lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütöm.
Krém:
A vaníliapudingot a 3dl tejben, 10 dkg édesítőszerrel ízesítve sűrűre főzöm, majd hűlni hagyom. 20 dkg puha margarint először magában, majd 13 dkg édesítőszerrel habosra keverem.
A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozom, a margarinhoz keverem, a hideg pudinggal együtt.
Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenem.
Hab:
A tejszínt kemény habbá verem, a vége felé először a habfixálót, majd 1 evőkanál édesítőszert szórok bele.
Egyenletesen a gesztenyekrémre simítom.
Tetejére 2 evőkanál kakaóport szitálok és rövid időre hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor célszerű forró vízbe mártott késsel kockára szeletelni.