Hozzávalók:

 

Ø      egy tányér magozott meggy

Ø      5 tojás

Ø       5 evőkanál víz

Ø       10 evőkanál liszt

Ø       10 evőkanál édesítőszer + egy kevés (kb. 4-5 evőkanál) a meggyre, ha friss meggyből készül

Ø       3/4 csomag sütőpor

 

Elkészítés:

 

Az 5 tojás fehérjét a vízzel félig felverem, aztán belekavarom a 10 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verem. Majd óvatosan belekavarom az 5 tojás sárgáját, végül a liszttel elkavart sütőport.

Zsírozott- lisztezett tepsibe öntöm és megszórom magozott meggyel, majd megsütöm.

 

Megjegyzem, hogy ha friss meggyből készül jó, ha az el nem fogyasztott süteményt hűtőszekrényben tároljuk, mert így kevesebb az esélye, hogy a tészta a meggytől zöldes színt kapjon.

 

 

 

 

Szerző: Dölfike  2010.07.05. 19:19 Szólj hozzá!

Címkék: meggy 5 tojásos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr792131583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása