HOZZÁVALÓK:

 

¨      Fél kg félzsíros tehéntúró

¨      12 dkg margarin

¨      15 dkg édesítőszer

¨      5 dl tej

¨      4 tojás sárgája

¨      1 csomag zselatin

¨      1 csomag gyümölcskocsonyapor

¨      Ízlés szerint vaníliaaroma

¨      Kevés reszelt citromhéj

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A zselatint a tejben feloldom, és jól felmelegítem.

Míg langyosra hűl, addig a túrót a margarinnal, a tojás sárgájával és az édesítőszerrel elkeverem, majd a langyos zselatinhoz adom. Ízlés szerint vaníliaaromát csepegtetek hozzá, és nem rontja el egy kis reszelt citromhéj sem.

Egy tortaformát egy kevés margarinnal kikenek, és a túrómasszát belesimítom. Hideg helyre teszem.

Amikor megszilárdult friss, vagy fagyasztott, esetleg befőtt gyümölccsel megrakom, s az ízhez, a gyümölcs színéhez illő gyümölcskocsonyaporból készített kocsonyával leöntöm.

Minimum 1 órára hűtőszekrénybe teszem dermedni, s majd csak ezt követően szeletelem.

 

 

Szerző: Dölfike  2010.12.28. 21:10 Szólj hozzá!

Címkék: túró gyümölcsös zselatin gyümölcskocsonya 4 tojásos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr72544869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása