HOZZÁVALÓK:
¨ Fél kg félzsíros tehéntúró
¨ 12 dkg margarin
¨ 15 dkg édesítőszer
¨
¨ 4 tojás sárgája
¨ 1 csomag zselatin
¨ 1 csomag gyümölcskocsonyapor
¨ Ízlés szerint vaníliaaroma
¨ Kevés reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS:
A zselatint a tejben feloldom, és jól felmelegítem.
Míg langyosra hűl, addig a túrót a margarinnal, a tojás sárgájával és az édesítőszerrel elkeverem, majd a langyos zselatinhoz adom. Ízlés szerint vaníliaaromát csepegtetek hozzá, és nem rontja el egy kis reszelt citromhéj sem.
Egy tortaformát egy kevés margarinnal kikenek, és a túrómasszát belesimítom. Hideg helyre teszem.
Amikor megszilárdult friss, vagy fagyasztott, esetleg befőtt gyümölccsel megrakom, s az ízhez, a gyümölcs színéhez illő gyümölcskocsonyaporból készített kocsonyával leöntöm.
Minimum 1 órára hűtőszekrénybe teszem dermedni, s majd csak ezt követően szeletelem.