HOZZÁVALÓK:
¨ 80 dkg liszt
¨ 5-
¨ 1 evőkanál só
¨ csipetnyi édesítőszer
¨
¨ 1 egész élesztő (5 dkg)
¨ 25 dkg margarin
¨ 1 egész tojás
¨ 3 tojás sárgája
¨ 1 evőkanál tejföl
¨ Reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
80 dkg lisztet,
Fél dl tejben felfuttatok egy egész élesztőt, az édesítőt ebbe is bele lehet tenni.
Kissé összedolgozom, és 4 részre osztom, majd darabonként kinyújtom elég vékonyra.
25dkg puha margarinhoz teszek 3 tojás sárgáját, ezt összedolgozom, 4 részre osztom, és az ujjaimmal rákenem a kinyújtott tésztára. Aztán feltekerem, mint a bejglit.
Kb. egy, másfél ujjnyi vastagra határozott mozdulatokkal elvágom. Picit megkerekítem és teszem a tepsibe.
Alá nem kell tenni semmit, így is ki fog folyni a margarin.
Tisztes távolságra kell rakni egymástól a csigákat, sülés közben ne ragadjon össze.
A tetejét megkenem egy evőkanál tejfölben elkavart egy egész tojással, majd megszórom reszelt sajttal.
Kb. 20 percig kell sütni, és kb. 2 sütőtepsivel van belőle.