HOZZÁVALÓK:

 

¨      80 dkg liszt

¨      5-6 dl langyos tej

¨      1 evőkanál só

¨      csipetnyi édesítőszer

¨      1,5 dl étolaj

¨      1 egész élesztő (5 dkg)

¨      25 dkg margarin

¨      1 egész tojás

¨      3 tojás sárgája

¨      1 evőkanál tejföl

¨      Reszelt sajt

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

80 dkg lisztet, 5 dl langyos tejjel, 1 evőkanál sóval, pici édesítőszerrel, 1,5 dl étolajjal összekeverek.

Fél dl tejben felfuttatok egy egész élesztőt, az édesítőt ebbe is bele lehet tenni.

Kissé összedolgozom, és 4 részre osztom, majd darabonként kinyújtom elég vékonyra.

25dkg puha margarinhoz teszek 3 tojás sárgáját, ezt összedolgozom, 4 részre osztom, és az ujjaimmal rákenem a kinyújtott tésztára. Aztán feltekerem, mint a bejglit.

Kb. egy, másfél ujjnyi vastagra határozott mozdulatokkal elvágom. Picit megkerekítem és teszem a tepsibe.

Alá nem kell tenni semmit, így is ki fog folyni a margarin.

Tisztes távolságra kell rakni egymástól a csigákat, sülés közben ne ragadjon össze.

A tetejét megkenem egy evőkanál tejfölben elkavart egy egész tojással, majd megszórom reszelt sajttal.

Kb. 20 percig kell sütni, és kb. 2 sütőtepsivel van belőle.

 

Szerző: Dölfike  2010.12.28. 20:34 Szólj hozzá!

Címkék: sajtos sós 4 tojásos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr442544785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása