Hozzávalók:
Tésztához:
8 tojás
28dkg édesítőszer
4 csomag puncs ízű pudingpor
¼ csomag sütőpor
Krémhez:
20dkg margarin
25 dkg édesítőszer
Rum aroma ízlés szerint
3 tojás sárgája
3dl tej
3 evőkanál liszt
Tetejére:
3 dl Hulala tejszín
½ csomag habfixáló
Készítése:
Rózsaszín piskótát készítek:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 8 dkg édesítőszerrel habosra keverem. A fehérjét a maradék 20 dkg édesítőszerrel krémes habbá verem. A sárgájára rászedem a fehérjehab 1/3-át, összekeverem. A többi habot is rákanalazom, lazán elkeverem, de nem teljesen simára.
Két részletben rászórom az átszitált puncs pudingport, és óvatosan a habhoz adom. Sütőpapírral kibélelek egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsit, és elsimítom benne a tésztát.
Előmelegített sütőben megsütöm. A sütőből kivéve egy vékony, tiszta konyharuhával befedem, hogy ne száradjon a piskóta teteje. Fontos, hogy csak egy réteggel fedjük be, mert egyébként nem tud eltávozni a gőz, és bevizesedik a piskóta.
Míg a lap hűl, elkészítem a krémet: a lisztet egy kevés tejjel pépesre keverem, majd a tojássárgáját is belekeverem.
A maradék tejet pedig felforralom.
A forró tejet a lisztes pépre öntöm, majd újra forrásig főzöm. Ezután egy tálcára borítom és szétterítve kihűtöm.
A puha margarint habosra keverem az édesítőszerrel, majd a lisztes kihűlt pépet is belekeverem. Rumaromával ízesítem.
A kihűlt tisztát középen kettévágom, majd megtöltöm a krémmel.
A Hulalát kemény habbá verem a habfixálóval, és egyenletesen elkenem a sütemény tetején.
A hűtőben legalább 4 órát pihentetem, aztán vízbe mártott késsel szeletelhető.