Hozzávalók:

Ø      egy tányér magozott meggy

Ø      4 db tojás

Ø      18 evőkanál édesítőszer + egy kevés a meggyre, ha friss meggyből készül

Ø      22 dkg margarin

Ø      27 evőkanál tej

Ø      28 evőkanál liszt

Ø      2 evőkanál kakaópor

Ø      1/2 csomag sütőpor

 

Elkészítés:

 

Habosra keverem a 4 tojássárgáját a 18 evőkanál édesítőszerrel és a 22 dkg margarinnal. Hozzáadom a 27 evőkanál tejet, a 28 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport.

A 4 tojás fehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverem a masszához.

Felét zsírozott- lisztezett tepsibe öntöm, majd a kimagozott meggyel megszórom. Ha friss meggyből készül, érdemes előtte a kimagozott meggyre édesítőszert szórni és egy kicsit megforgatva így hagyni, hogy ne legyen túl savanyú.

A tésztamassza másik felébe belekavarom a kakaóport és így öntöm a tepsiben lévőre.

 

Mikor megsült, a tetejére én diabetikus tejcsokoládét reszeltem.

 

Megjegyzés: a meggy miatt kicsit sületlen érzetünk lehet de ez nem ront az ízvilágán.  

Szerző: Dölfike  2010.06.30. 15:28 Szólj hozzá!

Címkék: meggy

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr452121045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása