Hozzávalók:

Tésztához:

8 tojás

28dkg édesítőszer

4 csomag puncs ízű pudingpor

¼ csomag sütőpor

 

Krémhez:

20dkg margarin

25 dkg édesítőszer

Rum aroma ízlés szerint

3 tojás sárgája

3dl tej

3 evőkanál liszt

 

Tetejére:

3 dl Hulala tejszín

½ csomag habfixáló

 

Készítése:

 

Rózsaszín piskótát készítek:

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 8 dkg édesítőszerrel habosra keverem. A fehérjét a maradék 20 dkg édesítőszerrel krémes habbá verem. A sárgájára rászedem a fehérjehab 1/3-át, összekeverem. A többi habot is rákanalazom, lazán elkeverem, de nem teljesen simára.

Két részletben rászórom az átszitált puncs pudingport, és óvatosan a habhoz adom. Sütőpapírral kibélelek egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsit, és elsimítom benne a tésztát.

 

Előmelegített sütőben megsütöm. A sütőből kivéve egy vékony, tiszta konyharuhával befedem, hogy ne száradjon a piskóta teteje. Fontos, hogy csak egy réteggel fedjük be, mert egyébként nem tud eltávozni a gőz, és bevizesedik a piskóta.

 

Míg a lap hűl, elkészítem a krémet: a lisztet egy kevés tejjel pépesre keverem, majd a tojássárgáját is belekeverem.

A maradék tejet pedig felforralom.

 

A forró tejet a lisztes pépre öntöm, majd újra forrásig főzöm. Ezután egy tálcára borítom és szétterítve kihűtöm.

A puha margarint habosra keverem az édesítőszerrel, majd a lisztes kihűlt pépet is belekeverem. Rumaromával ízesítem.

 

A kihűlt tisztát középen kettévágom, majd megtöltöm a krémmel.

 

A Hulalát kemény habbá verem a habfixálóval, és egyenletesen elkenem a sütemény tetején.

 

A hűtőben legalább 4 órát pihentetem, aztán vízbe mártott késsel szeletelhető.

Szerző: Dölfike  2011.01.25. 15:53 Szólj hozzá!

Címkék: pudingos rumos hulala tejszín 8 tojásos puncs pudingos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr932612554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása