HOZZÁVALÓK:

 

[Egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsihez]

¨      4 tojás

¨      10,7 dkg édesítőszer

¨      3 evőkanál víz

¨      6 dkg liszt

¨      25 dkg fagyasztott gesztenyemassza

¨      4 dl Hulala

¨      1 tasak habfixáló

¨      15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (barack, ananász, füge, stb…)

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A töltelékhez a gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyom felengedni. A sütőt 180 °C- ra előmelegítem, és egy sütőlemezt (kb. 35x30 cm) beborítok sütőpapírral.

 1.

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját habosra keverem az édesítőszerrel, majd 3 evőkanál vízzel elkeverem.

Hozzáadom a lisztet, majd kíméletesen beleforgatom a fehérjehabot. A masszát a sütőpapíron elsimítom, a sütőben kb. 12 percig sütöm.

2.

A sütőből kivett tésztát hideg lapra csúsztatom, várok 2-3 percet, majd konyharuhára fordítom, a sütőpapírt lehúzom róla és a tésztát a ruha segítségével feltekerem. Pihentetem így, míg a piskóta egészen kihűl.

3.

Közben a töltelékhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. Az aszalt gyümölcsöket apróra összevágom. A gesztenyemasszát simára kikeverem, hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, aztán a tejszínhabot.

4.

A piskótát kigöngyölítem a konyharuhából, megkenem a krém háromnegyedével, majd visszatekerem, óvatosan tálcára rakom és rákenem a tetejére a maradék krémet.

Tálaláskor szeleteljük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Dölfike  2010.12.28. 20:06 Szólj hozzá!

Címkék: gesztenyés hulala tejszín 4 tojásos aszalt gyümölcsös

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr322544730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása