HOZZÁVALÓK:
[Egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsihez]
¨ 4 tojás
¨ 10,7 dkg édesítőszer
¨ 3 evőkanál víz
¨ 6 dkg liszt
¨ 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
¨
¨ 1 tasak habfixáló
¨ 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (barack, ananász, füge, stb…)
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez a gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyom felengedni. A sütőt 180 °C- ra előmelegítem, és egy sütőlemezt (kb. 35x30 cm) beborítok sütőpapírral.
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját habosra keverem az édesítőszerrel, majd 3 evőkanál vízzel elkeverem.
Hozzáadom a lisztet, majd kíméletesen beleforgatom a fehérjehabot. A masszát a sütőpapíron elsimítom, a sütőben kb. 12 percig sütöm.
2.
A sütőből kivett tésztát hideg lapra csúsztatom, várok 2-3 percet, majd konyharuhára fordítom, a sütőpapírt lehúzom róla és a tésztát a ruha segítségével feltekerem. Pihentetem így, míg a piskóta egészen kihűl.
3.
Közben a töltelékhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. Az aszalt gyümölcsöket apróra összevágom. A gesztenyemasszát simára kikeverem, hozzáadom az aszalt gyümölcsöket, aztán a tejszínhabot.
4.
A piskótát kigöngyölítem a konyharuhából, megkenem a krém háromnegyedével, majd visszatekerem, óvatosan tálcára rakom és rákenem a tetejére a maradék krémet.
Tálaláskor szeleteljük.