Hozzávalók (összesítve):

 

4 db tojás

4 evőkanál víz

8 evőkanál lisz

8 evőkanál  + 80 g édesítőszer

1 csomag sütőpor

barack vagy szamóca lekvár

2 dl HULALA tejszín

250 g tehéntúró

10 g zselatin

Pár csepp vanília aroma

Kb. 4 felezett barack (befőtt)- /Én a gumibarack befőttel készítem/

fél dl befőttlé

 

Elkészítés:

 

   A 4 tojás fehérjét a vízzel félig felverem, aztán belekavarom a 8 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verem. Majd óvatosan belekavarom a 4 tojás sárgáját, végül a liszttel elkavart sütőport.

A sütőből kivéve a tésztát a tepsiből zsírpapírra borítom, megkenem baracklekvárral és a papír segítségével még melegen feltekerem, majd hűlni hagyom.

   Fóliával kibélelek egy őzgerinc formát, a kihűlt piskótatekercset 20-22 szeletre vágom: 5 szelettel a forma alját, 4-5;4-5 szelettel a forma egyik és másik oldalát és 1-1 szelettel a végeit kibélelem.

   A túrót áttöröm, hozzáadom a 80 g édesítőt, a vanília aromát. A befőttlében elkeverem, és teljesen oldódásig melegítem a zselatint, és a túróhoz keverem. A tejszínt kemény habbá verem, majd laza mozdulatokkal hozzákeverem a túrókrémhez.

   A krém felét a piskótabélésbe simítom, aztán a felezett barackokat, KEREK FELÉVEL LEFELÉ (!) belenyomkodom. Rásimítom a maradék krémet, megrakom a tetejét a maradék 5 szelet piskótával, fóliával betakarom, és egy kicsit meg is nyomkodom.

   2-3 órára hűtőben pihentetem.

Tálaláskor lebontom róla a fóliát, hosszúkás, lapos tálra (tálcára) borítom, majd teljesen megszabadítom a fóliától.

   Nem túl vékonyan szeletelem.

 

Szerző: Dölfike  2010.06.29. 16:55 Szólj hozzá!

Címkék: túró zselatin barack hulala tejszín 4 tojásos

A bejegyzés trackback címe:

https://cukormentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr52118952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása