Hozzávalók összesítve:

·       1½ kg alma

·       8 tojás

·       20 dkg  liszt

·       ¼ csomag sütőpor

·       36 dkg édesítőszer

·       25dkg margarin

·       2 csomag vanília ízű pudingpor

·       5dl tej

·       3 evőkanál víz

·       1 púpozott evőkanál kakaópor

·       diabetikus csokoládé lereszelve

 

 

Elkészítése:

Alufóliával kibélelek egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsit. 1½ kg almát meghámozok és a tepsiben szorosan egymás mellé szeletelek.

Kikeverek 8 tojás sárgáját 18 dkg édesítőszerrel és 3 evőkanál vízzel. Hozzáadok 20 dkg lisztet, ½ csomag sütőport és a tojások felvert habját.

A tészta anyagot két felé teszem. Egyik részt az almára borítom, a másik részébe pedig belekavarok 1 púpozott evőkanál kakaóport, s így öntöm ezt is a tepsibe, majd előmelegített sütőben megsütöm.

 

Sütőből kivéve sütőpapírra borítom, hogy az almák felülre kerüljenek.

 

Amíg hűl, elkészítem a krémet:

5 dl tejjel megfőzök 2 csomag vanília pudingot, és hűlni hagyom. 25 dkg margarint habosra keverek 18 dkg édesítőszerrel és a kihűlt pudinggal összedolgozom.

Rákenem a kihűlt tésztára, tetejét pedig diabetikus csoki reszelékkel leszórom.